woensdag 29 april 2015

Ervaringen Cindy D

Workshop Brayen Shakison

Inmiddels nu bijna een jaar geleden was mijn leven een behoorlijke chaos, een chaos die ik zelf creeerde en alleen maar groter werd. Heel veel werken en alleen thuis zitten, teveel drinken, verkeerd en vooral te weinig eten, ik vond mezelf verre weg van belangrijk.
De enige die daar wat aan kon doen dat was ik zelf, ik heb me verdiept in wat ik kon gaan doen bij mij in de omgeving zodat ik ook wat mensen zou leren kennen in mijn woonomgeving. Tja, misschien een sportschool, maar dat had ik eerder nog nooit langer volgehouden dan een maand en was heel onzeker over mezelf en bang om voor ‘paal’ te staan tussen allemaal fanatieke sporters. Uiteindelijk toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een fittest gaan doen, dat was best schrikken. Na de test hebben we een trainingsprogramma samengesteld en dan toch maar aan de slag. De groepslessen wilde ik wel proberen, wie weet motiveert dat om het vol te houden.  Al vrij snel kreeg ik contact met andere sporters en achterin de zaal kon ik best leuk mee doen en had ik het al aardig naar mijn zin.
Ik was net een paar weken bezig en toen hing er een aankondiging van een workshop die Brayen zou geven, ik had geen idee wat ik me erbij voor moest stellen, maar ja, wie weet is het wat. Toch wat nerveus ging ik er naar toe, kende eigenlijk nog niemand. Maar eenmaal bij de workshop zag ik gelukkig een bekende waar ik naast ging zitten en dat voelt dan toch wat prettiger als je wat aanspraak hebt. De eerste zin van de workshop zal ik nooit vergeten: Je bent wie je bent en je wordt waar je in gelooft. Even over nadenken, dus ik kan worden waar ik in geloof. Dat was nog moeilijk te bevatten, tot nu toe had ik altijd gedacht ik was wie ik was en maar moest accepteren dat dat zo was. Vervolgens gaf Brayen een uitleg over de verschillende bewustzijnniveau’s, hmm ook nooit over nagedacht. Het dagbewustzijn en voorbewustzijn kon ik me nog wel iets bij voorstellen, maar het onbewuste onbewustzijn en het bewuste onbewustzijn daar moest ik ook wel over nadenken. Alleen al het voorbeeld over buiten lopen en je niet bewustzijn van je omgeving gaf stof tot nadenken. Ik had net daarvoor nog buiten gewandeld met de hond en probeerde me te herinneren wat ik eigenlijk gezien had onderweg, nou dat was eigenlijk vrij weinig. Iets wat voor mij ook heel belangrijk was wat tijdens de workshop benoemd werd is dat het niet erg is om je gewoon af en toe eens lekker te laten gaan met b.v. lekker vet snacken. Dat het niet zo is dat dat betekent dat je gefaald hebt en je weer helemaal terugvalt in je oude patroon. Nou dat was een opluchting, ik hoefde in een keer niet te streng te zijn voor mezelf, ik kon mezelf lekker laten gaan en daarna het ritme weer oppakken, heerlijk zeg.
Met een heel fijn gevoel ging ik daarna weer naar huis, wat me nu precies dat fijne gevoel gaf dat wist ik eigenlijk nog niet, het was best veel informatie waar ik toch nog wel even over na moest denken. Vervolgens ging ik naar het bos met de hond en liep daar even zoals voorheen, echter  nog nadenkende over de workshop ging ik bewust mijn wandeling vervolgen. Ik keek om me heen naar de bomen, takken, bladeren, ik rook het bos en was me er heel bewust van dat ik het was die daar liep, dat ik een individu was op deze aardbol die hier rond kon lopen. Goh wat mooi eigenlijk dat ik hier mag en kan lopen, ik werd er helemaal vrolijk van. De woorden in mij herhaalde zich, ik ben wie ik ben en ik word waar ik in geloof. Ineens ging het over mezelf en ik voelde me sterker en minder onzeker worden. Opgetogen ging ik de maandag daarna naar de sportschool, voelde me vrolijk en goed, ik had voor mezelf de dingen op een rij gezet die ik wilde gaan bereiken. Ik ging bewust kijken naar het leven dat ik leidde en was me er nog bewuster van dat ik de weg die ik nu in ging ook daadwerkelijk vol zou gaan houden en dat ik in mijn werk mijn doel wilde gaan behalen om door te groeien naar een andere functie.
Nu bijna een jaar later heb ik mijn draai gevonden, ik werd in het afgelopen jaar steeds zekerder van mezelf, wat ook in mijn omgeving zeker gemerkt werd. Ik kwam op voor mezelf omdat ik mezelf ook een belangrijker persoon was gaan vinden. Op het werk ben ik inderdaad doorgegroeid naar een nieuwe functie, met sporten ben ik nog steeds actief en ik vind het erg leuk om te doen. Ik maak me minder druk over wat anderen van me vinden en ik sta niet meer achteraan in de zaal verborgen. Ik maak bewuste keuzes over wat ik wel of niet leuk vind en spreek dat ook steeds makkelijker uit.
Ik weet dat ik er nog niet ben en nog heel veel moet leren, maar de workshop heeft me de eerste opstap gegeven naar mijn eigen bewustzijn, het heeft me veel geleerd over mijn eigen controle over mijn leven. Ik had deze hele wijze les niet willen missen, het kwam op de juiste tijd en plaats in mijn leven en dat was vast ook niet voor niets. Ik ben van mening dat iedereen een workshop als deze zou moeten volgen om je bewust te worden van eigen handelen, om weer bewust te worden van iedere stap die je zelf neemt en bewust te worden van de invloed die je hebt over je eigen leven. Wanneer je je bewust bent van je eigen waarden en normen dan kan je ook die van anderen accepteren en respecteren.


Brayen, bedankt voor de inzichten die je mij hebt gegeven tijdens de workshop, ik heb er heel veel aangehad en zal er nog heel veel aan hebben in de t

oekomst.
 Terug naar homepageGeen opmerkingen:

Een reactie posten